top of page

Istoria platformelor de ridicat

În 1951, Walter E. Thornton-Trump, poreclit Ted, a inventat platformele de ridicare, denumite si nacele pentru a ușura munca în locuri înalte. A trăit în Beaver Lake, Canada, născut în 1918, și a murit în Worcestershire, Anglia, în 1998. Numele de cherry picker (culegator de cirese) a rămas pentru că oamenii l-au folosit adesea pentru a alege fructe, inclusiv cireșe , de la copacii înalți din livezi.

De ce platformele de ridicat (nacelele) au devenit un mod popular de recoltare a fructelor? Urcarea pe o scară este dificilă, mai ales atunci când transportați coșuri grele și alte echipamente. În plus, scările sunt periculoase pe teren neuniform. Folosirea unei nacele este mai sigură, mai eficientă și mai ușor de utilizat pentru a ajunge în locurile înalte.

Unele platforme de lucru la inaltime cu braț se pot mișca chiar ca o macara pentru a ajunge la obstacole și peste obstacole. Acest lucru este ideal în situațiile în care nu puteți pune echipamentul direct sub obiectul de care aveți nevoie. În 1958, la câțiva ani după ce le-a inventat Walter E. Thornton-Trump, au apărut bratele de ridicat pe masinile de pompieri pentru a ajuta pompierii să stingă incendiile mai repede și cu mai puțin risc decât scarile traditionale. Curând după aceea, muncitorii au început să folosească platformele de ridicat (nacele) pentru a întreține cablurile electrice, liniile telefonice, schimbarea becurilor pe luminile stradale și orice altă sarcină care ar putea necesita atingerea obiectelor în jurul cladirilor.

La început, reglementările de siguranță nu existau în cele mai multe orașe și state. Astăzi, există reguli de siguranță pentru toate tipurile de nacele, iar operatorii trebuie să aibă o pregătire specială.

Selectarea platformei de ridicat

Selectarea echipamentului de ridicare adecvat poate fi o sarcină dificilă, având în vedere opțiunile produselor, obstacolele de la locul de muncă, preocupările financiare și perioada de timp strânsă în care operează cele mai multe departamente de întreținere și inginerie. Producătorii au introdus, de asemenea, noi funcții pentru a răspunde nevoilor clienților.

De exemplu, un producător a introdus o platformă de ridicare articulată, care este mai îngustă decât modelele anterioare la 1.2 m. Acesta oferă, de asemenea, acces la înălțimea de 7 m și un sistem de acționare cu curent alternativ. Un alt producător a lansat o foarfecă de ridicare cu o înălțime mai mare și un dispozitiv de reglare hidraulică automată pentru aplicații în zone înclinate.

Cele mai frecvente greșeli ale managerilor din această etapă a procesului sunt gândirea că știu ce nevoie au nevoie echipajul de ridicare fără a investiga pe deplin situația.

Acestia indică adesea echipamente care sunt prea mici și compromit siguranța. "Prin urmare, operatorii ajung să utilizeze echipamentul oricum, stau în picioare pe ceva ca un set de instrumente sau o balustradă pentru a ajunge, în loc să poată lucra la înălțimea pieptului. La celălalt capăt al lucrurilor, utilizatorii finali precizează echipamentele și plătesc mai mult decât au nevoie.

Pentru a ajuta managerii să facă o selecție mai precisă, reprezentanții NBR folosesc dispozitivele de masurare cu laser pentru a determina inaltimea de lucru cu maxima precizie

Clientii NBR www.nacelebudgetrent.com inainte sa inchirieze nacele, trebuie sa fie pregatitit sa raspunda la un set de intrebari :

• Cât de des vor folosi echipamentele de ridicat?

• Dacă folosiți ascensorul în interior, cât de mare este spatiu și cum echipele au nevoie ca ascensorul să funcționeze în spațiul de lucru?

 • Nacela se va deplasa si la alte  locații? Dacă da, ce vehicul va transporta nacela? • Unde va fi depozitata nacela?

Nacele Bucuresti.jpeg

Care este diferenta dintre tipurile de nacele ?

Cladirile industriale prezintă departamente de întreținere și inginerie cu o serie de sarcini și o gamă la fel de mare de obstacole pentru a efectua unele dintre ele. De la înlocuirea lămpilor în tavane înalte cu tăierea arborilor pe peisajele aglomerate sau prin deplasarea materialelor în zone de depozitare incomode, lista pare nesfârșită. Din fericire pentru manageri și echipajele lor, producătorii de echipamente de ridicat oferă o gamă largă de nacele: nacele tip foarfeca, nacele cu braț articulat și nacele cu braț telescopic concepute pentru a aduce orice sarcină la indemana tehnicianului. Indiferent dacă cumpărați sau închiriați, alegerea celui mai adecvat ascensor pentru sarcină este esențială pentru a vă asigura că lucrătorii pot face treaba eficient și în siguranță. Pentru managerii care cred că știu tot ce trebuie să știe despre nacele, ar putea să se gândească din nou. Lucrurile s-au schimbat. "Multe dintre schimbări ar putea apărea transparente pentru majoritatea oamenilor, dar au fost semnificative’’

Inchirieri Nacele Budget Rent.jpeg

Opțiuni echipamente de ridicat

Dispozitivele de ridicare tip foarfeca utilizează un mecanism de ridicare, care lucrează într-un mod asemănător cu foarfeca atunci când operatorul ridică sau coboară platforma. Aceste platforme de ridicat sunt proiectate pentru suprafețe plane pentru a accesa zone direct deasupra capului. Capacitățile lor mari de incarcare  permit operatorului să transporte combinații mai mari și mai grele de unelte și materiale.

Platformele de ridicat care utilizează mai multe secțiuni de braț articulate sau articulate sunt cunoscute sub denumirea de nacele cu braț articulat. Aceste platforme de ridicat variază în înălțime până la aproximativ 42 m. Aceste nacele oferă acces la zonele de lucru peste obstacole și bariere, cum ar fi rafturile sau mașinile. Aceste platforme de ridicat au o vizibilitate mai puțin orizontală decât brațele telescopice, dar oferă o versatilitate mai mare cu poziționarea în sus și peste. De asemenea, pot stoca până la 230 kg.Nacelele telescopice oferă o extindere orizontală mai mare decât alte platforme de ridicat. Acoperirea acestora poate varia de la aproximativ 9 m pana la 24 m,cu înălțimi de lucru de până la 42m

bottom of page